Monday, 26 September 2011

Soalnya Hati Y_Y'

Hai guys, sorry now baru I write after along time ntah ke mana ntah. Asyik menyibukkan diri je. Serius lama giler xmenulis ni. Tapi this time, kisah hati.

Ape korg tau pasal hati ha?
Mesti teka cinta ni kan...
Actually, soal hati ni banyak kot  yg boleh dikupas kan.
Maka, kisah hati I ni dari banyak hati yg berkaitan dgn I U_U'.
Hehehe, bile ada icon camtu, msti nak sedih. Bukan sedih, tp cam "sabar la sara".

Bile ada kekasih, hati kasih mesti kena jaga la, tp bile datang plak si kawan ni, hati kawan pun nak dijaga. I dunno how to tell u alls. Takut ada hati yang terasa bile membaca topik ni. I suka melepak dgn kwn2 I. Dorg pun cam suke je melepak ng I, perasan ! mybe la, klu xsuke knp ajak kan? Bile lepak, sume aspect kelua utk happy2... tamo ada touching. So, hal sebegitu, I sgt2 la bjaga2, sgt mementingkan, dan I nak kwn2 happy bile dorg kua ng I. Selalu nya, I jd punca kwn2 da mula rs xsyok... Knp bole jd camtu? msti ada sebab.... Sebab nak jg hati kwn2, hati sendri yg emosi lak... Susah la...

Semalam baru sorg kwb ni berterus-terang ng I ape yg dorg rs sbnrnya. So I da phm... Dorg kwn I, dorg happy bile I ada sama, chill, enjoy, gelak2.... So, korg2 pandai2 la jaga, pandai2 la bhati2, pandai2 la bahagi waktu antara kwn dan cinta... Mungkin situasi I ni, I xperlu mbawa kedua2 pihak ni bjmpa bsama kot. Dulu/sebelum ni, I bawak utk senangkan pergaulan, berkenalan, knl dgn siapa I berkawan. Tapi byk bunyi, byk komplain... I da wat kptsn...

Kawan2, Im so sorry. Salah korg jugak xcerita hal sbnr. Korg pendam sgt. Korg tau kot cane perangai si Sara ni.... open ok.. thx sebab gtau at finally.

Sunday, 14 August 2011

Banyak COTI daa~ [ Part II ]

Cont'd from Banyak COTI daa~ (13 Aug 2011, 12:32) 
Morning geng~
Cerita disambung, tp smp mn eyh?
Ooo~ nak g tgk ape da jadi pas complain ritu kan?
OK xpe, I tunjuk semula gamba yg I da masukkan ritu, bole tgk perbezaan ok. =)

Rear View
Sebelum . . .

Selepas . . .

Front View
Sebelum . . .

Selepas . . .

Itu la yang paling ketara kesilapanny,
tapi xpe, I ok je, manusia xlepas dr melakukan kesilapan,
workshop cuba sedaya upaya wat yg terbaik utk customer dorg =)

Lps kerja trus g workshop,
pas tgk2, cek2, snap2 hehehehe~
Ada la lagi yg xboleh beroperasi sepenuh nya...
Wiring sikit je...
Kalau diikutkan, accessories workshop xcover tau =(
Tapi, Tokey byk baikkkk =D
Dia suh g kedai accessories, tp workshop yg byr~ hehehe
Two thumb-up !!!

Kami pun test-drve la g isi minyak (Tokey blanje petrol 40 sen)
Then g la kedai tu.


Haa~ parking sat, kami tunggu la...
Dorg cek mn silap ny ke, mn shortny ke, mn rosakny ke...
Tunggu tunggu dan tunggu


Terpejam-pejam da abam Emy menunggu...
I xlps kan peluang =)

Dalam kul530 baru siap, tu baru 1 perkara, ada lg~
Tapi xpe, workshop kata " ada ape2 dtg je dlm masa 6 bulan "

Hujan terlalu lebat, buat kami lagi kesuntukan masa.
(Nak rushing ape lg da dpt kete?! Relax sudaa~)
Mana leh relax, nk kejar masa nak b berbuka kat Istana Budaya (IB), KL.
Da la pakai baju kerja je, comot lak tu~
Balik la kami ke Puchong dulu bersiap.
Sampai IB kul8, tp kami da berbuka dlm kereta =)

Itu la betapa penat di hari Sabtu, even sepatutnya duk rumah rehat.
ye la.... hari cuti kan~

Saturday, 13 August 2011

Banyak COTI daa~

S A L A M Ramadhan =)
Hari Sabtu, I kerja rini =|
Cam tekanan, sebab kerja banyak banyak banyak baaaaaaaanyakkk..
 Sama la cam topik kali ni, ' Cuti '.

Minggu ni, banyak-banyak I bercuti =D
(tapi semakin kurang la AL, da la baru Aug, ada lagi 4 Bulan nak hujung thn, pastu nak bring 4wd cuti lak, hadoi !#$%^& )

Pasal banyak cuti ni, minggu ni saja I da amik 2.5 Hari cuti (2 AL + 0.5 EL)
 2 ari tu sebab balik kampung, nak nikmati berpuasa di kampung bersama Atah, mama, adik, pakNgah, makNgah, makNyah DLL la...ramai plak nak list... hehehe.

Sronok bukan main, makan sedap je memanjang, dan yang paling best tu, meningkatkan prestasi amali memasak =P. Al-maklumlah, duk bujang kat KL masak nak western, selalu beli je. huhuhu, ada peluang belajar ni, baik belajar (kata nak kawen =D ). Tu pasal duk kampung lama-lama tu. Lagi pun cam xbalik bulan sebelumnya, kira re-cover la rindu kat family =)

Ari rabu start kerja, lemau gile, sebab da selesa bercuti. Sekali workshop call la plak, yang wat I terkejut tu aunty workshop tu call suara dia kuat, pokak tlinga den ni haa.

Aunty :: " Sara, ini dari workshop "
Sarah :: " Haa? ape dia? kuat sangat... siapa? " (dgn I pun skali terjerit, da la kat opis)
Aunty :: " Haiyaa... Sara ini workshop!! Workshop Segambut~ "
Sarah :: " Owh..yaa yaa.. ada ape hal? Suda siap ka? "
Aunty :: " Keleta you sula siap! bila mau ankat? "
Sarah :: " Ankat haa? Boleh ankat ka? xberat ka? "
Aunty :: " Hadoi...ini Sarah banyak main, you punya keleta sudah siap, bila mau datang amik bawak balik?? "


Haa, tu dia, Aunty ni da bagi penerangan yang lengkap. hahaha... Gurau sikit pun xboley =P
Sarah :: " OK~ ok~ err... " ( I ber'err... yang agak lama )
Aunty :: " Ok Sara, nanti you free kasi call kite, kasitau bila boleh datang amik "
Sarah :: " Owh...Ok-ok. Thanks yaa "

Terus call rider =P kot0kot dia free and ada idea bila boleh g amik. Seronok dengar kereta da siap, lama sangat g spa nye pun~ Cam da xnak kua spa tu je. Hehehe... After discuss, dia suh amik EL halfday esoknye (Rabu 10.8), ingat nak short leave je =). Dalam hati rasa seronok tp, masih ada keraguan nak drive BLM ni, tapi kereta lain xpe, xde hal..huhuhu~ Mungkin trauma naik BLM kan... nak drive ape tah lagi.

Panjang kalau nak diceritakan ni, pendekkan cerita... bla bla bla~ I g workshop esoknya bersama-sama Emy dan Jay. hehehehe. (mesti korang tertanya-tanya how come Jay boleh ikut lak ni...hahaha) Sampai workshop, kete agak comot sbb xmandi g. Masa tu baru nak cuci kereta...hadoi~

Bab komplain jangan cakap la... Pening tokey tu mendengar komplain sana-sini.. mana xbyk komplain, ada 3 pasang mata kot yang g tengok. Better komplain habis-habisan.. Yang I xdapat trima tu, my car SE ok~!! Dia g wat M-Line !!! Adoi!! Pening kepala makk!! Kalau korang xcaye tgk ni~

Ada ke patut ?!!! (Tapi hati kata lawa gak =D )
Ape kan daya... Tu yang depan, cat Silver + Hitam xde~
Skirt xde~ hadoi~~

Tengok laa~~ Adoi
Mana hilang ntah skirt belakang bagai yang semart tu~~!!

Masa tu gak, tunggu sampai skirt dtg, nak tgk, kang salah spek lg~


Err~ korang, I need to go now, nnt I sambung cerita lagi ok~
Da time ni, nak g workshop lagi, kali tanpa Jay. huhuhu~

Have fun. Doakan kereta agak serupa SE ok~ bukan lagi M-Line. =P

Sunday, 7 August 2011

Me ???!

Wanna tell u guys....

Now I at  h o m e t o w n~~~

Yeah !!!

Happy dapat jumpa family =)

Berpuasa, berbuka dan bertarawaih bersama-sama.

Korang ???? Ada berita gembira x?

Share with me ok !!!!

Thursday, 4 August 2011

Shopping !!!

Emmm... how to start??!
Awal bulan...
biase la...
perempuan..

Korg teka ape?
=)

Perabis duit aje la kije nye...
Tambah-tambah shopping via online ni...
Abis duit dlm bank mak nokk~

Tapi, kena beringat...
shopping, shopping jugak...
Jgn sampai tade belanje lak sampai hujung bulan.
Tambah-tambah hujung bulan ni Raya...

I kena ingat and you alls pun igt tau...
Da lama xg jalan-jalan kat mall..

Mid~
Sunway Pyramid~
KLCC~
The Mines~

I shopping on9, tengok internet je...
Choose and Transfer..
Tapi hati-hati ok dgn pembelian via on9 ni,
takut tertipu...
=|

Tapi kalau korg nampak I kat mall tu...
Maybe I g karok or tgk wayang.
Tak pun Bowling
hehehehe~

E N J O Y ! !

Wednesday, 3 August 2011

12 R O W S

12 BARISAN MANUSIA .. MENUJU KE AKHIRAT

Barisan pertama :
Di iringi dari kubur dlm keadaan tidak bertangan & berkaki . keadaan ini dijelaskan melalui seruan Allah S.W.T :
"Mereka orang2 yg menyakiti hati jiran sewaktu hidup mereka. Mereka yg sombong & tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan didunia maupun di akhirat".
Firman Allah 'aku akan memalingkan hati orang yg sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yg benar dari (memahami) ayat2 ku(yg menunjukkan kekuasaan ku),itulah balasan & tempat kembali mereka adalah neraka".

Barisan ke-2 :
Di iringi dari kubur dlm bentuk babi hutan datang seruan Allah
"mereka orang yg meringan2kan solat sewaktu hidup,sesungguhnya orang yg memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yg mengabaikan maka waktu dia mati, Mayatnya akan dihimpit oleh liang lahat sehingga berselisih tulang rusuk."
Rasulullah saw bersabda "sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat,maka di letakkan semua dosanya di atas kepala & kedua2 bahunya, maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu.

Barisan ke-3 :
Di iringi dari kubur dgn bentuk keldai & perut penuh ular serta kala jengking "mereka adalah orang yg enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dlm orang yg berkemampuan.
Inilah balasannya & tempat kembali mereka adalah neraka.

Barisan ke-4 :
Diiringi dari kubur dlm keadaan darah memancut keluar dari mulut "Mereka adalah antara orang yg suka berdusta ketika berjual beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yg diperoleh datang dari sumber yg halal.

Barisan ke-5 :

Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar
"Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. inilah balasannya & tempat mereka juga adalah neraka.

Barisan ke-6 :
Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan mereka adalah orang yg dahulunya menjadi saksi palsu.

Barisan ke-7 :

Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah & nanah dari mulut mereka. Mereka ini adalah orang yg enggan memberi kesaksian kebenaran.

Barisan ke-8 :

Diiringi dari kubur dlm keadaan terbalik,kepala kebawah & kaki ke atas. M ereka adalah orang yg melakukan zina.
Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda rasulullah "tiada bersunyi2an antara seorang lelaki & wanita,melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka".


Barisan ke-9 :

Diiringi dari kubur dengan wajah hitam & bermata biru, sementara dlm diri mereka penuh dengan api gemuruh mereka adalah orang yg makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.

Barisan ke-10 :
Diiringi dari kubur dlm keadaan tubuh berpenyakit sopak & dipenuhi kusta. Mereka ini adalah orang yg derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.

Barisan ke-11 :

Diiringi dari kubur dlm keadaan buta,gigi panjang seperti tanduk lembu jantan,bibir terjuih hingga ke dada & lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yg menjijikkan.
Mereka ini adalah orang yg minum arak sewaktu hidupnya.


Barisan ke-12 :

Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar2 seperti bulan purnama. mereka melalui titian Siratulmustakim seperti kilat.
Datang suara dari sisi Allah yang memaklumkan "mereka semasa hidupnya adalah orang yg beramal salih & melakukan kebaikan.
Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat lima waktu & meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat.
Inilah balasan mereka & tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang & keredhaan Allah S.W.T"



 
SEKADAR Renungan dan perkongsian =)
Sumber diemailkan oleh seorang rakan yang xjemu berkongsi Ilmu : Syikin


Tuesday, 2 August 2011

H A P P Y Returns Days Boy !!!

Wishing u a  H a p p y  H a p p y  H a p p y  Birthday of 25th....
Opps...Suda jadi ABANG balik...
no more panggilan sebaya ok...
Hahahaha.... seronok~

So, sangat bersyukur kerana dikurniakan sihat tubuh badan dan semoga sihat-sihat selalu,
dilimpahi rezeki yang melimpah,
kerjaya yang sukses selalu =D

Pada hari yang sama, dirai samap sampai 2X tau, 'Untung la~~'
So, masa berbuka pun, makan sedap punya.
Aini order bukan main, nasib xmembazir...
So, berbuka hari ni bersama-sama Jay, Aini, Emy dan I.

Herewith I shared dengan korg gambar yg ciput je~







Pada lewat malamnye, kitorg ke Nailis Place S e n t u l.
Share dgn korg ok, website : http://www.nailisplace.com/
Tempatnye sanagt menarik, dan rase nak melepaking lagi dan lagi dan lagi kat sana.
Suka sangat.

Thx to Katap & Iz sebab recommend kat I dulu. So baru hari ni dapat jejak.
But malam ni xsambut birthday Emy sorg, ada sorg lagi yang
belated birthday, Asxdox !!! another bestfriends,
Asxdox & Teng kawan yang sangat sempoi dan baik giler =DDD


Kek yang kecik comey tu, sponsor by Polar & Bungenya

This is  E M Y

Ni la yang disebut-sebut Asxdox & Teng,
sweet couple ( Tunang da kot =P )




May both of you got bless =)

Friday, 22 July 2011

Friday Fever ^_^

Assalammualaikum.
Macam da lama xberbelog ni...
bukan xde cerita, banyak sangat cerita sampai xbercerita.

Hehehehe... Hari ni masuk hari ke-7 tau.
Syukur i rase semakin seronok dan teruja.
Thanks to all friends yang sapport! Siap kasi gift lagi tau~ best sangat...

So, kali ni i just nak show you alls my day~
Hari ni pakai macam cantik la konon sbb ada opis ada
birthday calebration for Babies April, May, June and July...

Ramai kot nanti yang berdiri depan dari jadi penonton...

Asalnya nak test camera je...
Lighting la konon.
Last-last upload..
Ada org siap wat profile picture lagi kat FB
XD




Dan yang lain-lain ni untuk sepanjang minggu ni =)




Button pin green flower tu kak Amy kasi dan
ribon polca dot black tu Jess kasi.

Happy sangat bila ada org encourage kite.
xharap pun pemberian itu ini,
tapi tu semua cara bagaimana nak tunjuk
 rase sapport dorang kat i.
thanks all.

Monday, 18 July 2011

M E and Changing.

Plan for long time ( not really =P )
Preparation for those thing bout a month, because I have no ever 1 pc pun. So, need to buy new 123456 dan banyak-banyak.

Day by day, hour by hour I keep shopping via online, keep surfing sampai pening.huhu I dont enough time going out get shopping. Im shopping and keep shopping.

Until 16.7.2011 which is Saturday, also my 2nd year anniversary working at B&G. Macam xpercaya dah ada 2 tahun pengalaman kerja.

Back to date 16.7.2011, Im hanging out with 2 my bff niZa and iz. Sepatutnya ramai sebab this girls day out. Frusted Aizan and Lyza cant join us. Tapi xpela, kami bertiga ni je pun da happening, semangat menghabiskan duit No.1 para wanita. Hahahaha~ sorry to said.

Day I go shopping with them, I started smoothly my plan. So, all is just in my plan. This is my long-term plan. xsangka menjadi, selalunya kalau kite plan lama sangat, xjadi.

Syukur benda baik menjadi. Thanks to Allah kerana memberiku kekuatan dan semangat untuk berubah kepada yang baik (^^,)




Yeah! That is it. ME and Changing.
Wish me Luck ok.

Friday, 15 July 2011

This is interesting and good for general knowledge

Did you ever drink from a plastic bottle and see a triangle symbol on the bottom with a number inside.


Do you know what the number stands for?
Did you guess that it's just for recycling?   

Then you are WRONG!!!!!!




THE NUMBER TELLS YOU THE CHEMICAL MAKE UP OF THE PLASTIC.....

1)   Polyethylene terephalate PET)
2)    High density polyethylene (HDPE)
3)    Unplasticised polyvinyl chloride (UPVC) or Plasticised polyvinyl chloride (PPVC)

4)    Low density polyethylene LDPE

5)    Polypropylene (PP)

6)    Polystyrene (PS) or Expandable polystyrene (EPS)

7)    Other, including nylon and acrylic


What you aren't told is that many of the plastics used are toxic and the chemicals used to create a plastic can leach out of the plastic and into the foos / drink.

Think about it, how many times have you or a friend said 'I don't like this, it taste like the plastic bottle ..... '
THAT'S BECAUSE YOU ARE TASTING THE PLASTIC

The
WORST ONES are Nos: 3, 6, and 7 !!!
DO NOT USE THESE NUMBERS if stated at the bottom of the bottle) !!!

(I find #7 a little scary)


Reusing plastic bottles by refilling them is NOT a good idea. WATCH THIS VIDEO. 

Microwaving plastic containers affects the chemical make up of the plastic, allowing the chemical substances to destabilize and leach out more quickly into the food you are reheating. You can check out this article that ran in the Wall Street Journal

 
EVEN one of my favorite 'RUMOR DEBUNKING' websites,
Lists the information as: overblown with a grain of TRUTH
READ the FULL 3 pages of the article! 

AVOID re-using plastic bottles RIGHT AWAY !!!





Resources :: Forwarded email by Kak Amy =)



Monday, 11 July 2011

K A T A P 's Farewell Y_Y

Special kah Katap ni? nak tulis sal dia la plak... hahaha. xkesa la. Yang pasti Katap ni 1 of my best buddies =). Actually, tulis kisah dia sebab, nanti da sangat-sangat jarang nak hang-out together. Will miss him...woohuhu~~

So, semalam, kitorang lepak main bowling kat IOI Mall, Puchong ^_^. Simple but nice.
This is Katap  $_$

So, i share first all photos. We all sangat enjoooooooooy!! =D
Jay
This guy kesian kat dia, sebab tunggu kitorang lama giler kat Bowling tu. Da la nak masuk kije kul12 mlm nanti, sempat lagi nak main.

Ice cream ni je wat jamuan farewell ni dan bowling~~








Ni pulak Iz dan Emy  ^_^



Dia senyum beria camni sebab tripal strike kot... sonok~~


FYI, Katap balh dari KL sebab further study !!!! Bagus giler... Jay pun kata "xsangka aku Katap nak sambung belajar, kat oversea tu". Bab oversea tu yang aku musyikil sikit dengan Jay ni, rase cam dia auta je. Nak caye xcaye i diam je la..huhuhu~


Katap further study ke negeri asal la, balik ke pangkal jalan ye Katap =P. Hopefully u enjoy study and success. We all the geng wish you all best and Luck !!!

Even setiap kali lepak, asyik muka-muka ni je la kehadiran penuh. Tapi xpe bagi kami, selagi boleh berjumpa dan happy, layan je~ This time xde balingan tepong... Tapi birthday Pirez dan Zairil xsure lagi... tunggu dan lihat.

Saturday, 9 July 2011

chilling. o _ 0





 *** s a r a is relaxing ***
 *** on her Saturday evening ***




















 















Friday, 8 July 2011

Try this out... a good lesson...



the Right way how to eat Mangosteen












Happy to share with you guys~
This nice tips given by Amy (officemate)
via email

I tergamam jugak la bila tengok, rupa-rupanya mudah sangat =D
Mesti cuba !!!

Thursday, 7 July 2011

the M O O D =/

Petang to all readers... Hari ni i bz =(
Satu hari suntuk xhenti-henti mengadap kerja.
Nasib ada MOOD untuk siapkan kerja,
kalau x,kerja xsiap, membazir masa dan akan boring =P

Now da balik pun actually, still ada MOOD kerja, tapi da balik, xbuat la kerja.
So i keep surfing dari balik kerja tadi....
My friends ajak lepak~ tengok wayang...


Tranformers jam 1155 pm la pulak kat Summit.
Macam nak tengok, sebab xsempat nak tengok lagi =P
Rase macam nak kuar beli kasut, pun xde MOOD....


Asyik-asyik xde MOOD je ni.. Come on sara!!! Wake up!!
Emmmmm~~ still don't have any MOOD. Need help!!!!
I think i have MOOD in surfing je kot =P sebab i dari td duk onlin9 je ni...
kan kan kan???

I keep thinking nak buat ape malam ni... Banyak pilihan pulak...
OK, wish me always in good MOOD ok?! Daa~

Wednesday, 6 July 2011

the Gift from friends XD

Nak share, i got gifts from my officemate. Best!! Dorang pergi bercuti last weekend [1.7.11~4.7.11] ke Pulau Perhentian...
From Lyza
Rase menyesal lak xfollow, dorang ajak, tapi i ada hal la pulak~ lagi pun my bff tunang kat Besout.

OK2, i cerita satu-satu for last weekend. Pasal Pulau Perhentian, actually tu trip my officemates la... less than 10 person kot yang pergi. So i nak tunjuk gift dari sana la. 
From Rehan
Trip tu yang xdapat nak join la... Tapi yang i dapat join is, i attended majlis tunang Aini. Anothe bff that i had. She so cool!! i tengok dia cuuuuuuuun giler tau. I xnak tulis panjang lebar, tapi just show to you guys =D

Watak utama majlis :: Aini yang cantik sangat-sangat
Aktiviti Upacara menyarung cincin
Iz ambil berkat, kalau-kalau jodoh tahun ni =P 
From left : Iz Aini Me Aini's Hero & Katap
I doakan semoga berkekalan dan tabah hadapi segala ujian.
So, to relate this title with this topic, this MY Gift to her~ =D
She is soooooooo suprise when she saw me. I like !!

Akan Setiakah kamu ????

Ape korang rase kalau korang tidak diberi sepenuhnya kasih sayang? Tapi ni bukan nak kata xsayang. mesti sayang punye~ cuma nampak dan xnampak sayang dia terhadap kamu, dan kamu  terhadap dia. Its depend the how you show it ^_^

Tapi soal hati, hati tiba-tiba terasa cam nak sesuatu yang baru, tapi bukan sebab yang lama xelok, cume yang baru cam lebih menarik dan terus menarik-narik hati tu. Hmmmmm... xsuke la kalau ada cam tu, tapi tu la, bukan hati yang meminta, tapi dugaan terhadap seseorang itu.

I ada terbaca kat satu article ni 'Secebis Dugaan dari Allah', menarik dan boleh dijadikan pedoman buat kita. Berbalik pada topik, mesti sedih kalau dapat tahu hati orang yang kite sayang agak goyah kerana hatinya sedikit terusik dek permandangan yang cantik, tapi xtahu didalamnya secantik permandangan tu ke tak?... Emm~

Dugaan yang disebutkan tadi sebenarnya dugaan kepada dia, bukan kita. Tapi kelak akan melibatkan kita juga kalau-kalau ada angin yang bertiup, masakan pokok bergoyang kalau tiada angin?.

I berharap kepada mereka-mereka, kawan-kawan, xlupa juga nasihat kepada diri sendiri supaya hati yang dimiliki dan memilik masih kuat bertaut antara satu sama lain, tetapkanlah pendirian dan dapatlah pertahankan apa-apa yang sedang kita miliki. Hanya kita sendiri yang tahu betapa payah dan besar dugaannya semasa kita berusaha mendapatkan suatu masa dahulu.

"Kalau hati berbelah-bahagi, fikirkanlah dan flash back kenangan dan memori bersama susah-senang. Juga fikirlah masa kita senang, siapa yang berada disisi kita semasa kecapi kesenangan sekarang... Kerana dia satu-satunya yang terima kita seadanya semasa naik-turun kita" kata :- iz [my best ever friend i had =D]