Sunday, 14 August 2011

Banyak COTI daa~ [ Part II ]

Cont'd from Banyak COTI daa~ (13 Aug 2011, 12:32) 
Morning geng~
Cerita disambung, tp smp mn eyh?
Ooo~ nak g tgk ape da jadi pas complain ritu kan?
OK xpe, I tunjuk semula gamba yg I da masukkan ritu, bole tgk perbezaan ok. =)

Rear View
Sebelum . . .

Selepas . . .

Front View
Sebelum . . .

Selepas . . .

Itu la yang paling ketara kesilapanny,
tapi xpe, I ok je, manusia xlepas dr melakukan kesilapan,
workshop cuba sedaya upaya wat yg terbaik utk customer dorg =)

Lps kerja trus g workshop,
pas tgk2, cek2, snap2 hehehehe~
Ada la lagi yg xboleh beroperasi sepenuh nya...
Wiring sikit je...
Kalau diikutkan, accessories workshop xcover tau =(
Tapi, Tokey byk baikkkk =D
Dia suh g kedai accessories, tp workshop yg byr~ hehehe
Two thumb-up !!!

Kami pun test-drve la g isi minyak (Tokey blanje petrol 40 sen)
Then g la kedai tu.


Haa~ parking sat, kami tunggu la...
Dorg cek mn silap ny ke, mn shortny ke, mn rosakny ke...
Tunggu tunggu dan tunggu


Terpejam-pejam da abam Emy menunggu...
I xlps kan peluang =)

Dalam kul530 baru siap, tu baru 1 perkara, ada lg~
Tapi xpe, workshop kata " ada ape2 dtg je dlm masa 6 bulan "

Hujan terlalu lebat, buat kami lagi kesuntukan masa.
(Nak rushing ape lg da dpt kete?! Relax sudaa~)
Mana leh relax, nk kejar masa nak b berbuka kat Istana Budaya (IB), KL.
Da la pakai baju kerja je, comot lak tu~
Balik la kami ke Puchong dulu bersiap.
Sampai IB kul8, tp kami da berbuka dlm kereta =)

Itu la betapa penat di hari Sabtu, even sepatutnya duk rumah rehat.
ye la.... hari cuti kan~

Saturday, 13 August 2011

Banyak COTI daa~

S A L A M Ramadhan =)
Hari Sabtu, I kerja rini =|
Cam tekanan, sebab kerja banyak banyak banyak baaaaaaaanyakkk..
 Sama la cam topik kali ni, ' Cuti '.

Minggu ni, banyak-banyak I bercuti =D
(tapi semakin kurang la AL, da la baru Aug, ada lagi 4 Bulan nak hujung thn, pastu nak bring 4wd cuti lak, hadoi !#$%^& )

Pasal banyak cuti ni, minggu ni saja I da amik 2.5 Hari cuti (2 AL + 0.5 EL)
 2 ari tu sebab balik kampung, nak nikmati berpuasa di kampung bersama Atah, mama, adik, pakNgah, makNgah, makNyah DLL la...ramai plak nak list... hehehe.

Sronok bukan main, makan sedap je memanjang, dan yang paling best tu, meningkatkan prestasi amali memasak =P. Al-maklumlah, duk bujang kat KL masak nak western, selalu beli je. huhuhu, ada peluang belajar ni, baik belajar (kata nak kawen =D ). Tu pasal duk kampung lama-lama tu. Lagi pun cam xbalik bulan sebelumnya, kira re-cover la rindu kat family =)

Ari rabu start kerja, lemau gile, sebab da selesa bercuti. Sekali workshop call la plak, yang wat I terkejut tu aunty workshop tu call suara dia kuat, pokak tlinga den ni haa.

Aunty :: " Sara, ini dari workshop "
Sarah :: " Haa? ape dia? kuat sangat... siapa? " (dgn I pun skali terjerit, da la kat opis)
Aunty :: " Haiyaa... Sara ini workshop!! Workshop Segambut~ "
Sarah :: " Owh..yaa yaa.. ada ape hal? Suda siap ka? "
Aunty :: " Keleta you sula siap! bila mau ankat? "
Sarah :: " Ankat haa? Boleh ankat ka? xberat ka? "
Aunty :: " Hadoi...ini Sarah banyak main, you punya keleta sudah siap, bila mau datang amik bawak balik?? "


Haa, tu dia, Aunty ni da bagi penerangan yang lengkap. hahaha... Gurau sikit pun xboley =P
Sarah :: " OK~ ok~ err... " ( I ber'err... yang agak lama )
Aunty :: " Ok Sara, nanti you free kasi call kite, kasitau bila boleh datang amik "
Sarah :: " Owh...Ok-ok. Thanks yaa "

Terus call rider =P kot0kot dia free and ada idea bila boleh g amik. Seronok dengar kereta da siap, lama sangat g spa nye pun~ Cam da xnak kua spa tu je. Hehehe... After discuss, dia suh amik EL halfday esoknye (Rabu 10.8), ingat nak short leave je =). Dalam hati rasa seronok tp, masih ada keraguan nak drive BLM ni, tapi kereta lain xpe, xde hal..huhuhu~ Mungkin trauma naik BLM kan... nak drive ape tah lagi.

Panjang kalau nak diceritakan ni, pendekkan cerita... bla bla bla~ I g workshop esoknya bersama-sama Emy dan Jay. hehehehe. (mesti korang tertanya-tanya how come Jay boleh ikut lak ni...hahaha) Sampai workshop, kete agak comot sbb xmandi g. Masa tu baru nak cuci kereta...hadoi~

Bab komplain jangan cakap la... Pening tokey tu mendengar komplain sana-sini.. mana xbyk komplain, ada 3 pasang mata kot yang g tengok. Better komplain habis-habisan.. Yang I xdapat trima tu, my car SE ok~!! Dia g wat M-Line !!! Adoi!! Pening kepala makk!! Kalau korang xcaye tgk ni~

Ada ke patut ?!!! (Tapi hati kata lawa gak =D )
Ape kan daya... Tu yang depan, cat Silver + Hitam xde~
Skirt xde~ hadoi~~

Tengok laa~~ Adoi
Mana hilang ntah skirt belakang bagai yang semart tu~~!!

Masa tu gak, tunggu sampai skirt dtg, nak tgk, kang salah spek lg~


Err~ korang, I need to go now, nnt I sambung cerita lagi ok~
Da time ni, nak g workshop lagi, kali tanpa Jay. huhuhu~

Have fun. Doakan kereta agak serupa SE ok~ bukan lagi M-Line. =P

Sunday, 7 August 2011

Me ???!

Wanna tell u guys....

Now I at  h o m e t o w n~~~

Yeah !!!

Happy dapat jumpa family =)

Berpuasa, berbuka dan bertarawaih bersama-sama.

Korang ???? Ada berita gembira x?

Share with me ok !!!!

Thursday, 4 August 2011

Shopping !!!

Emmm... how to start??!
Awal bulan...
biase la...
perempuan..

Korg teka ape?
=)

Perabis duit aje la kije nye...
Tambah-tambah shopping via online ni...
Abis duit dlm bank mak nokk~

Tapi, kena beringat...
shopping, shopping jugak...
Jgn sampai tade belanje lak sampai hujung bulan.
Tambah-tambah hujung bulan ni Raya...

I kena ingat and you alls pun igt tau...
Da lama xg jalan-jalan kat mall..

Mid~
Sunway Pyramid~
KLCC~
The Mines~

I shopping on9, tengok internet je...
Choose and Transfer..
Tapi hati-hati ok dgn pembelian via on9 ni,
takut tertipu...
=|

Tapi kalau korg nampak I kat mall tu...
Maybe I g karok or tgk wayang.
Tak pun Bowling
hehehehe~

E N J O Y ! !

Wednesday, 3 August 2011

12 R O W S

12 BARISAN MANUSIA .. MENUJU KE AKHIRAT

Barisan pertama :
Di iringi dari kubur dlm keadaan tidak bertangan & berkaki . keadaan ini dijelaskan melalui seruan Allah S.W.T :
"Mereka orang2 yg menyakiti hati jiran sewaktu hidup mereka. Mereka yg sombong & tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan didunia maupun di akhirat".
Firman Allah 'aku akan memalingkan hati orang yg sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yg benar dari (memahami) ayat2 ku(yg menunjukkan kekuasaan ku),itulah balasan & tempat kembali mereka adalah neraka".

Barisan ke-2 :
Di iringi dari kubur dlm bentuk babi hutan datang seruan Allah
"mereka orang yg meringan2kan solat sewaktu hidup,sesungguhnya orang yg memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yg mengabaikan maka waktu dia mati, Mayatnya akan dihimpit oleh liang lahat sehingga berselisih tulang rusuk."
Rasulullah saw bersabda "sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat,maka di letakkan semua dosanya di atas kepala & kedua2 bahunya, maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu.

Barisan ke-3 :
Di iringi dari kubur dgn bentuk keldai & perut penuh ular serta kala jengking "mereka adalah orang yg enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dlm orang yg berkemampuan.
Inilah balasannya & tempat kembali mereka adalah neraka.

Barisan ke-4 :
Diiringi dari kubur dlm keadaan darah memancut keluar dari mulut "Mereka adalah antara orang yg suka berdusta ketika berjual beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yg diperoleh datang dari sumber yg halal.

Barisan ke-5 :

Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar
"Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. inilah balasannya & tempat mereka juga adalah neraka.

Barisan ke-6 :
Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan mereka adalah orang yg dahulunya menjadi saksi palsu.

Barisan ke-7 :

Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah & nanah dari mulut mereka. Mereka ini adalah orang yg enggan memberi kesaksian kebenaran.

Barisan ke-8 :

Diiringi dari kubur dlm keadaan terbalik,kepala kebawah & kaki ke atas. M ereka adalah orang yg melakukan zina.
Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda rasulullah "tiada bersunyi2an antara seorang lelaki & wanita,melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka".


Barisan ke-9 :

Diiringi dari kubur dengan wajah hitam & bermata biru, sementara dlm diri mereka penuh dengan api gemuruh mereka adalah orang yg makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.

Barisan ke-10 :
Diiringi dari kubur dlm keadaan tubuh berpenyakit sopak & dipenuhi kusta. Mereka ini adalah orang yg derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.

Barisan ke-11 :

Diiringi dari kubur dlm keadaan buta,gigi panjang seperti tanduk lembu jantan,bibir terjuih hingga ke dada & lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yg menjijikkan.
Mereka ini adalah orang yg minum arak sewaktu hidupnya.


Barisan ke-12 :

Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar2 seperti bulan purnama. mereka melalui titian Siratulmustakim seperti kilat.
Datang suara dari sisi Allah yang memaklumkan "mereka semasa hidupnya adalah orang yg beramal salih & melakukan kebaikan.
Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat lima waktu & meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat.
Inilah balasan mereka & tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang & keredhaan Allah S.W.T"



 
SEKADAR Renungan dan perkongsian =)
Sumber diemailkan oleh seorang rakan yang xjemu berkongsi Ilmu : Syikin


Tuesday, 2 August 2011

H A P P Y Returns Days Boy !!!

Wishing u a  H a p p y  H a p p y  H a p p y  Birthday of 25th....
Opps...Suda jadi ABANG balik...
no more panggilan sebaya ok...
Hahahaha.... seronok~

So, sangat bersyukur kerana dikurniakan sihat tubuh badan dan semoga sihat-sihat selalu,
dilimpahi rezeki yang melimpah,
kerjaya yang sukses selalu =D

Pada hari yang sama, dirai samap sampai 2X tau, 'Untung la~~'
So, masa berbuka pun, makan sedap punya.
Aini order bukan main, nasib xmembazir...
So, berbuka hari ni bersama-sama Jay, Aini, Emy dan I.

Herewith I shared dengan korg gambar yg ciput je~







Pada lewat malamnye, kitorg ke Nailis Place S e n t u l.
Share dgn korg ok, website : http://www.nailisplace.com/
Tempatnye sanagt menarik, dan rase nak melepaking lagi dan lagi dan lagi kat sana.
Suka sangat.

Thx to Katap & Iz sebab recommend kat I dulu. So baru hari ni dapat jejak.
But malam ni xsambut birthday Emy sorg, ada sorg lagi yang
belated birthday, Asxdox !!! another bestfriends,
Asxdox & Teng kawan yang sangat sempoi dan baik giler =DDD


Kek yang kecik comey tu, sponsor by Polar & Bungenya

This is  E M Y

Ni la yang disebut-sebut Asxdox & Teng,
sweet couple ( Tunang da kot =P )




May both of you got bless =)